Daha Güçlü İletim Ağı Çözümleri İçin
Aktif Elemanlar
Aktif Elemanlar


Medya dönüştürücüler bükümlü çift, koaksiyel veya fiber optik kablo gibi farklı iletim ortamlarına sahip iletim ağlarını birbirine bağlar. EFB-Elektronik özellikle fiber optik kablo medya dönüştürücüleri konusunda uzmanlaşmıştır. Bunlar elektrik veya optik dönüşüm sayesinde uzun mesafelerde köprü vazifesi görebilmektedir. Ayrıca bu dönüştürücüler multimode (çoklu) veya singlemode (tekil) fiber optik kablolar arasında da bağlantı kurabilmektedir. Medya dönüştürücüler masaüstü çözümleri şeklinde veya birden fazla dönüştürücü içerebilen 19’’ kasalarda kullanılabilir.

EFB’nin aktif iletim ağı teknolojileri dâhilinde veri merkezleri, ofisler ve evler için geliştirilmiş geniş bir ağ anahtarı ürün gamı mevcuttur. Anahtarlar 19’’ formatta ya da masaüstü modeliyle Gigabit veya Ethernet çeşitleriyle tedarik edilebilmektedir. Bunlar Ethernet üzerinden güç aktarımı (PoE), fiber bağlantı için SFP yuvalar, internet ağı üzerinden yönetme ve SNMP desteği gibi profesyonel özellikler sunar.

Uygulamadan bağımsız yapısal kablolama konsepti, imalat süreçlerinde de endüstriyel ağ sistemleri düzeyinde uygulanmaya başlamıştır. Endüstriyel ağ teknolojilerinin gereksinimleri, her şey önce güvenilirlik ve yüksek elektriksel parazit direncidir. Bunun yanında ekipmanın toz, sıcaklık değişimleri ve titreşim gibi çevresel etkilere karşı da dirençli olması gerekir. EFB-Elektronik endüstriyel uygulamalar için geniş bir ağ anahtarı, medya dönüştürücü ve çoklanmış güç kaynağı ürün gamı sunmaktadır. Sistemler DC güç kaynağıyla ve DIN-rayı montaj seçeneğiyle tedarik edilebilmektedir.

SFP, SFP +, QSFP + ve QSFP28 gibi aktif elemanların Standart yüksek hızlı modül yuvaları alıcı-verici modüllerinin veya aktif optik kablo (AOC) setlerinin kullanımına imkân tanır. AOC kablo iki alıcı-verici modülden ve standart imalat fiber optik kablodan oluşur. Geleneksel alıcı-verici çözümlerinin veya bakır tabanlı bağlantıların aksine, AOC kablolar yüksek enerji verimliliğini cazip fiyat/performans oranıyla sunar. Elektriksel duyarlılığı düşük olan optik fiberler aynı zamanda çok yüksek paketleme yoğunluğuna olanak tanır, bit-hatalarına yol açmaz ve uzun mesafelerde elektromanyetik dış etkilere duyarsızdır. Aktif optik kabloların başlıca uygulama alanları 10G/40G/100G Ethernet, Infiniband, Fibre Channel teknolojisi, Veri Depolama Ağları (SAN) ve veri merkezleridir.